Bitcoin die handelt als een ‚Stablecoin‘ terwijl Exuberance in Altcoins er ‚2016-2017‘-achtig uitziet

De belangstelling voor altcoins is groot en sommigen worden gedreven door slim geld. Maar in de komende weken kan de boodschap van de Fed de markt in grote mate beïnvloeden.

Bitcoin heeft zeker enkele stappen gezet, maar 2020 gaat tot nu toe over altcoins, althans in termen van winst.

Zoals Binance CEO, Changpeng „CZ“ Zhao zei, „Bitcoin voelt voor mij als een stabiele munt. Het gaat zo langzaam omhoog. Het ging slechts van $4100 in maart naar $11800 nu. Elke keer als het omhoog ging, wen ik aan de nieuwe prijs in als 30 seconden, en begint te wensen dat het hoger zal gaan…“

Ondertussen hebben altcoins gevlogen. De groei gezien door DeFi tokens is nog dramatischer, volledig uit de hitlijsten met het raken van nieuwe ATH ten noorden van 15.000 dollar met 46.800% rendementen in slechts een maand, terwijl Aave (LEND) sprong 6.500% YTD.

„YFI is een van die weinige lopers die bijna volledig gedreven worden door slim geld“, twitterde handelaar en econoom Alex Kruger.

Bitcoin heeft moeite om meer dan 12.000 dollar te verdienen en werkt in het voordeel van altcoins, vooral van de small-cap. De small-cap index is deze maand 50% hoger en meer dan 260% YTD.

De mid-cap index is ondertussen gestegen met ongeveer 90%, terwijl de large caps ondermaats presteren met Ethereum dat een „bergopwaartse strijd“ moet voeren om zijn torenhoge transactiekosten onder controle te krijgen. Ondertussen wordt „Bitcoin Code gebruikt als een bron van onderpand om alfa elders te zoeken“, schreef Denis Vinokourov van Bequant.

Digitale activa zien er een beetje „2016-2017“-achtig uit met $173 miljard toegevoegd aan de crypto-markt dit jaar. In de DeFi-wereld, ondertussen, is deze groei veel gekker met zijn markt GLB bereiken 15 miljard dollar.

„Uitbundigheid over alts is zo hoog mensen hebben betaald 100-500% op jaarbasis te worden lang via derivaten,“ merkte Kruger.

In het midden van deze markteuforie, raakten de aanwinsten een addertje onder het gras toen de bitcoin deze week viel, en beurtelings, vielen de altcoins nog harder. Maar zelfs die correctie is niet in staat geweest om de overijverige stieren te kalmeren aangezien de markt vandaag weer omhoog begon te trillen.

Bovendien is wat retracement beter voor cryptos om meer stappen vooruit te zetten. Zoals analist Rekt Capital opmerkt, werd een gelijkaardige beweging gezien eind november 2017, wat ons de face-melting rally van december 2017 en januari 2018 opleverde.

Bovendien groeit de zoekbelangstelling voor „crypto kopen“, die deze zomer een hoogtepunt bereikte, momenteel op het hoogste niveau sinds januari 2018 volgens Google Trends.

De zoekinteresse voor „buy bitcoin“ nam een sprong voor de halvering, maar nu is er zelfs een grotere piek te zien in de term „buy crypto“ in de afgelopen maand en voor „buy altcoins,“ is de interesse omhoog geschoten.

Maar in de nabije toekomst komt het grote evenement dat de bitcoin en bij uitbreiding ook de altcoins zou kunnen beïnvloeden op 27-28 augustus. De notulen van de bijeenkomst van de Federal Reserve in juli laten al zien dat de ambtenaren voorstander zijn van een extra stimulans.

Het zal een grote risico-off zijn als het Fed Chairman Jerome Powell’s bericht in Jackson Hole ultra dovish is en als hij spreekt over veranderingen in het inflatiedoel onder het komende monetaire beleidskaderoverzicht. Bovendien zal het niet goed zijn voor de risicovolle markten en zou het, als zodanig, bitcoin, voorraden en metalen „verpletteren“ als er tegen die tijd geen fiscaal pakket verder wordt overeengekomen, aldus Kruger.